Nieuws

Sean Penn en 31 jaar jongere vriendin in het geheim getrouwd

Sean Penn is in het geheim getrouwd met zijn 31 jaar jongere vriendin Leila George. De 59-jarige acteur heeft vier dagen geleden het jaarwoord gegeven aan de 28-jarige actrice.
lees verder »

Actief ADO legt met Roemeense rechtsback Ratiu achtste speler vast

ADO Den Haag heeft dinsdag voor de achtste keer deze zomer toegeslagen op de transfermarkt. De nummer zeventien van het afgelopen seizoen huurt rechtsback Andrei Ratiu met een optie tot koop van Villarreal.
lees verder »

Enorme explosie in Libanese hoofdstad Beiroet

In de Libanese hoofdstad Beiroet heeft dinsdag aan het einde van de middag een enorme explosie plaatsgevonden. Volgens de eerste berichten vond die plaats in de haven. Er is nog niets bekend over eventuele slachtoffers.
lees verder »

Jumbo-Visma mikt op dagsucces Groenewegen in Ronde van Polen

Jumbo-Visma hoopt deze week met Dylan Groenewegen een gooi te doen naar dagzeges in de Ronde van Polen. De uit vijf ritten bestaande WorldTour-koers is voor de topsprinter zijn eerste optreden sinds de coronacrisis.
lees verder »

Zomerse opleving laat zien dat COVID-19 geen 'wintervirusje' is

Hebben we het hele jaar hetzelfde risico om ziek te worden van het coronavirus? Of is COVID-19 een seizoensgebonden ziekte? Sinds de eerste besmettingen in China afgelopen winter wordt hier veel over gespeculeerd. De wereldwijde toename van dit moment suggereert dat het 'seizoenseffect' zwak is en beleid een veel grotere factor.
lees verder »

NS keerde aan vijfduizend slachtoffers van Jodentransporten bedrag uit

7.645 mensen hebben het afgelopen jaar een aanvraag ingediend voor een financiële tegemoetkoming voor Joodse nabestaanden en slachtoffers van de treintransporten naar vernietigingskampen, die de Nederlandse Spoorwegen (NS) tijdens de Tweede Wereldoorlog uitvoerden. 5.001 indieners hebben inmiddels een bedrag uitgekeerd gekregen.
lees verder »

PFAS-vervuiling zelfs aangetroffen in gesmolten Noordpoolijs

Vorig jaar lagen veel bouwprojecten maandenlang stil. Dat had twee oorzaken: stikstof en PFAS, chemische verbindingen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Er werd een strenge norm gehanteerd: waar PFAS werd aangetroffen, mocht grond niet worden verplaatst. Nieuw onderzoek laat zien dat er misschien geen plek meer op aarde is waar de stof niet voorkomt.
lees verder »

Rechter schorst plan voor 70 meter hoge woontoren De Maasbode

De voorzieningenrechter heeft het plan voor een 70 meter hoge woontoren, genaamd de Maasbode, in Rotterdam geschorst, meldt de Raad van State (RvS) dinsdag. Dat besluit is onder meer genomen vanwege twijfels over het geluids- en windonderzoek van de gemeente.
lees verder »

Potentieel tienduizend oude boorlocaties Noordzee lekken methaan

Duitse onderzoekers hebben met filmbeelden en watermonsters ontdekt dat veel verlaten boorlocaties op de Noordzee methaan lekken. Op 65 procent van de onderzochte plekken waar eerder gas en olie zijn gewonnen, bleek het broeikasgas uit de zeebodem omhoog te borrelen.
lees verder »

RIVM: 'Ga niet naar Rotterdam als het niet nodig is'

"Ga niet naar Rotterdam als het niet nodig is", zegt Susan van den Hof, epidemioloog van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), in gesprek met RTL Nieuws. Het aantal coronabesmettingen is in de stad in een week tijd met ruim vijfhonderd gestegen.
lees verder »